sunnuntai 18. heinäkuuta 2010

No nyt se tuli..

Forecan Utsjoen sade-ennusteiden suomenennätys. Ja mun maailman ennätys. Niin mahoton tolppa, että jos siitä vielä kasvaa, niin jysähtää näytön läpi ja alkaa hipomaan kelotupamme kattohirsiä aiheutten mahotonta vahinkoa..
Mutta hitto, että tätä vettä tuleekin! Kämpiltä pääsee saunalle ainoastaa kahluuhousuissa, tahi ehkä kelluntahaalarissa, mihin virittäytymisessä piilee vaara huuhtoutumisessa jäämereen. Ja sinne ei ihminen halua kellumaan, koska uutisissa kertoivat kuinka jättiravut popsivat isoilla saksillaan kummallisen pieniin suihinsa kaiken liikkuvan. Ja kun itseni tiedän, en pysty olemaan paikallani kuutta sekuntia pidempää. Kuolohan siitä tulisi.

Kuusi tuntia taas vispattiinkin. Ikke fisk. Paitsi pari harjusta ja liikaa smoltteja. Niille, jotka ei tiedä - smoltti on lohibambino, joka pörrää syntymäseudullaan rapiat neljä vuotta ja sitten noin 25cm aikuisen lohen wannabeenä vaeltaa alavirtaan ja merelle.
Smoltin ajatuksenjuoksua olen monesti miettinyt. Jos ja kun mereen valahtaneet pikkupötkylät kasvavat siellä vuodessa 1-3kg lihaskimpuiksi, niin taitavat olla melkoisen urpoa porukkaa, kun jäävät kotipuroon kuppaamaan noinkin pitkäksi aikaa. Ja pelkällä öttiäisravinnolla.. Kuten aiemmin mainitsin - kaiken liikasyönti tappaa himon. Himosta lisää myöhemmin..