tiistai 12. lokakuuta 2010

Ikänäkö + ulkonäkö

Nyt se on myönnettävä. Olen vanhempi kuin ennen.

Laitoin tukan remonttiin viime viikolla. Kävin kamerasta kesän Kuolan reissun kuvia läpi, enkä ollut tunnistaa itseäni. Hopeanharmaa joulupukki-henkinen risuparta ja kaikkiin ilmansuuntiin hapsottava liian pitkä laikuille harmaantunut tukka. Yäk.
Entäs ohimot? Sinne katoavat, nenästä kello yhteen ja -yhteentoista.
Minulla on siis ikänäkö. Ulkoikänäkö.

Ja siitä se sitten lähti, keski-ikäistymisen hyväksyminen. Päätin että en enää vedä vatsaani sisään, vaikka vatsani onkin alkanut pullottaa päivittäin, kuten se taannoin teki ainoastaan ruotsinlaivojen seisovan pöydän raiskaamisen jälkeen. Heti tuntuu paremmalta. Hengittäminenkin helpottuu.

Parta poikki ja tukka lyhyeksi. Ja väriä päälle. Tämä ei ehkä kuulosta yllämainitulta hyväksymiseltä, mutta minusta se kuitenkin on sitä, enhän tee sitä salaa.

Tänään jakoin kyseistä prosessia: tarkastutin itselleni lukulasit! Onnea Joni, viisas ja ah, lopulta niin helppo päätös. Helppo se toki oli ainoastaan aivan viime metreillä, kun siima ei meinannut enää osua koukun silmukkaan ja perhoista alkoi tulla entistäkin "taiteellisemman näköisiä" kapistuksia. Pakko helpottaa kummasti ihmisen päätöksentekoa. Ja ainakin nopeuttaa.

Minusta tuntuu että perhojen kaunistumisen lisäksi kirjoitusvirheiden määrä feisbuukissa putoaa räjähdysmäisesti. Valitettavasti näön parantuminen ja juttujen taso eivät kuitenkaan korreloi keskenään.

Tässä siis istuskelen, vielä silmiäni siristellen ja mietin pääni puhki että mihinköhän helevettiin kääräisin keväisessä muutossa muutaman vuoden takaiset kakkulani (jotka jostain käsittämättömästä syystä tajusin lasik-leikkelyn jälkeen säilyttää)?
Muistaakseni minulla oli ihan kohtuullisen näköisiä pokia, jotka voisi nyt uusiokäyttää.
Vai kultaakohan aika muistot tässäkin asiassa?

Tänään on kuitenkin tärkeämpi nähdä kauas kuin lähelle. Suomi pelaa Unkaria vastaan. Ilta voi olla vedenjakaja monelle kaverilleni ja muutamalle ystävälleni. Sekä melko isolle joukolle jalkapalloa seuraavia ihmisiä.
Kaikkea hyvää, Suomi!!!