torstai 24. kesäkuuta 2010

Voi elämän kevät!!!

Nythän se vasta elämä juhlaksi muuttui, vaikka ollaan vasta lämmittelemässä kokkobilleitä.. Kävi nimittäin niinkin kummallisesti, että päästänsä pimeä megamonni päätti haukotella kesken poukkoiluaan kohti latvavesien naistentansseja, jolloin ihan itse kyhäämäni perhon tapainen tupsu (muistan virkanneeni sitä kohtuullisen vahvasti Jamesonin vaikutuksen alaisena - kutsuttakoon sitä siis "Jamesoniksi", mikä voisi hyvin vapaasti suomennettuna olla vaikkapa "Jamen Poika") sattui huljahtamaan tämän suupieliin. Ja sen sanon, että en sitä sinne tarkoituksella, enkä varsinkaan väkisin, tunkenut - vahinko tuo oli ja suuri sellainen - 14,2kg.
Sydämeeni sattui - melkein yhtä paljon kuin Meksikon lahden öljykatastrofista kuullessani - kun jouduin nuijimaan mätikalan hengiltä :-( Mutta ennätyskala oli ihan pakko ottaa ylös. Oli, vaikka sattui..
Annoin muuten toisen fileen ja rangan päineen Rastigaisa Pubille, joten siitä pääsee kylän väki nauttimaan huomenna lounaan merkeissä. Toivottavasti maistuu!
Mutta sen lupaan että kaikki kyseistä pienemmät tyttölapset palautan jatkossa jatkamaan sukuaan ja annan vaikka suustasuuhun tekohengitystä jolleivät muuten meinaa toeta. Ja jos joku kanssakalastaja pääsee tämmöisen tapahtuman todistamaan ja siitä vielä videonpätkän kyhäämään...toimitan kyseiselle henkilölle sixpäkin kossua, tahi muuta vastaavaa nestemäistä einestä kunkin maun mukaan.
Mutta Utsjoella paistaa aurinko - muutenkin kuin minun pikku päässäni. Ja täällähän on lähes helle. Tästä pitää nyt nauttia, koska vartin päästä voi tulla rakeita..
Italiassa taas tulee rakeita vaikka olisi helle. Turpaan tuli ja lähtö kotiin. Mutta hyvä näin. Huonosti pelaavien on hyvä jatkaa kisoja mamman kainalossa olohuoneessa. Ranskakin pelasi surkeasti. Mutta on varmaan vaikea pelata jalkapalloa MM-tasolla jos päässä on pari litraa kusta. Tai jollain voi olla enemmänkin - riippuu tietysti pään koosta. Nesteytys on urheilijoille tärkeää. Syytänkin kaikista kukonpoikien urpoiluista joukkueen lääkäreitä sekä fyysistä valmennusta, jotka eivät mitä ilmeisimmin olleet muistaneet tähdentää pelaajille (ja ilmeisesti valmentajallekaan) että missä ruumiinosissa neste parhaiten auttaisi urheilusuorituksissa. Ja virtsallahan on myöskin sellainen erityispiirre että se poistuu helposti virtsaputkea pitkin, mutta päästä se on perin vaikeaa saada ulos - ainakaan perinteisin menetelmin..
Näihin kuviin - näihin tunnelmiin..
MKT

keskiviikko 23. kesäkuuta 2010

Surullisia uutisia Tenolta..

Ystäväni Keijo (nimi vahvasti muutettu) kotiutui hetki sitten joelta. Elämänsä pullukka oli siiman päässä kiinni. Kolmen miehen (olishan ne voinut olla naisiakin) näköhavaintoihin perustuen 15kg-20kg kala päätti vaihtaa lähiötä ja poistui alavasempaan. No tästähän joentuntijat tietää heti että oltiin norgen puolella...mutta asiaan - Keijo otti tennarit alleen ja lähti kirmaamaan kohti Tana Bruta peikkomaisen pehmein - mutta ah, niin pitkin ja ketterin askelin. 300m hirmuista artobryggaremaista loikkimista ja helvetillistä pumppaamista...mutta sitten se perkele tajusi nylkyttää ittensä kivenkuvetta hyväksi käyttäen vapaaksi .. Pikku peijoonilla (tai siis mahottoman tuhdilla pötkylällä) roikkuu suupielessä Oksmanin Kojamo-perho.. Jos joku tämmöisillä spekseillä varustetun silakan jollain tavalla kivikkoon raahaa, niin sen perhon vois toki palauttaa omistajalleen.. ;-) Ja jos sen oikeasti joku löytää, niin varmin osoite kysyiselle kapistukselle olisi Utsjoen elämän keskus - Rastigaisa baari.. Kiitos yhteistyöstä :-)

Tämmöinen päivä Tenolla..

Kuten hyvä ystäväni Irwin Goodman taannoin laulaa luritteli - elämä on juhla! Tänään se oli juhlaa pikkuisen vajaat 10min kun pääsin vihtomaan perhoani Sirmassa "kohtuulliseen" tuuleen kesken IHAN mahottoman puhurin. Suurimman osan 5h toivioretkestäni joen rantaan tuuli oli niiiiin kovaa -ja puuskissa ihan posketonta, että elo perhokalastajana oli yhtä ankeaa kuin alaskan ampiaisten talvi. En siis saanut kalaakaan - enkä ollut kyllä ihan tosissani liikkeelläkään, lähinnä keskityin kuuntelemaan iäkkään herrasmiehen kalatarinoita. Tiedän että kyseinen on kunnon saamamies, joten kuuntelin korvat hörölläni. Mutta - tuntematon venekaksikko sai kalan - 18kg mötkö rantautettuna juuri ennen kuin istahdin luiselle perseelleni kivensyrjälle. Kannikat ovatkin muuten nykyään ainoa kehoni hoikka alue. Ja koska pakaroita on suurimmalla osalla ihmisiä parillinen määrä, minussa on siis kaksi hoikkaa kohtaa. Harmillista tässä on se että jos haluan piiloitella pyöreyttäni, joudun näyttämään ihmisille persettä...ja se ei ole hyvä se - voi tulla sieraimet kipeäksi...
Komeaan lintuun kuitenkin tutustuin. Varpusen kokoinen, varpusen näköinen, mutta päässä pankkiryöstäjän musta huppu ja siitä jatkona valkoinen sepel (raita), niinkuin poolopaidan kaulus. Onko kellään tietoa? Google tietää, mutta sitä kyrsii kun kyselen viikottain kaikenmoista joutavaa. Mutta tämä ei joutavaa ole, koska tipi jaksoi valvoa touhujani niin kauan kuin jaksoin rantakivillä kieppua. Kiitos seurasta. Yksin kalastaminen on tylsää puuhaa.
Tulin ajoissa kämpille keskittymään englannin matsiin. Englanti on JALKAPALLOMAA - työpaikoilla sallitaan pelin katsominen ja - KOULUT OVAT SULJETTUINA!!! Kiitos britit jalkapallokulttuurista.
Mutta Rooney ja Milner eivät osaa laulaa. Tai sitten niitä ei vaan huvittanut. Rooneyta tosin ei laulata tämänkään pelin jälkeen - ja minä veikkasin maalikuninkaaksi.. Kaikki muut vetivät isoilla keuhkoilla ja ihan päin persettä - mutta ainakin lauloivat. Colesta en tosin mene takuuseen, kun ääntä ei tullut. Mutta sekin sentään värisytti huulia. Rooney ei. Siksi maalinteon jumalat koettelevat.
Kävin muuten kotimontussa huljuttelemassa harjuspintureita. Aika haastavaa puuhaa, vaikka tuuli ei ihan samalla tavalla Utsjoen uomaan osukaan kuin Tenolle. Muutama komea pötkylä kävi pintomassa ja minullakin oli hyvä harri hetken kiinni, mutta pois meni hän ja sain säälistä sitten puolta pienemmän ylös...jonka siis päästin takaisin alas. Harjuskalastus on tosin pikkuisen liian helppoa, mutta välipalana yhtä hyvää kuin saalis itse.
Montussa kyttää myös kotilohi. Kerran kävi nyt losauttamassa ihan nokan edessä, mutta ei bomberi kiinnostanut paskan vertaa. Veikkaan että kyseinen monni näkee vielä jäiden tulon ja -menon - ellei joku sadisti käy salaverkottamassa sitä syyspimeillä. Verkonriekaleita löytyy kotirannasta joka ikinen kevät. Perin törkeää!!!
Nyt sisäfileen seuraksi pöytään ja keskittymään illan fudismatsiin. Jalkapalloa ja kalastusta - elämä on juhla..

sunnuntai 20. kesäkuuta 2010

Koukuttaja tuli Tenolle..

Tästä se lähtee - heinäkuun loppuun...tahi sitten kalastuskauden loppuun saakka kestävä vispausrupeama - fiiliksen mukaan. Katoan paikalta jos ei maistu. mutta luulen että maistuu. Eiköhän joku mielenvikainen monni näin pitkän session aikana minunkin säälittäviin perhosidoksiin erehdy. Onhan lohissakin pölvästejä, onhan..?
Kirjoittelen puutaheinää kalastuksesta, saamamiehistä (nimiä ja paikkoja mainitsen ainoastaan jos saan siihen luvan), perhoista, ilmoista ja totta hitossa kylän tapahtumista...ja jos maailmanpolitiikassa tapahtuu jotain mullistavaa - pitäähän niistäkin kummallisuuksista raapustaa, vaikka ei asioista mitään ymmärtäisikään. Maamme sisäpolitiikkaan en mahdollisesti uskalla puuttua, koska viime päivinä kyseinen on keskittynyt liikaa pääministerin ahteriin ja pohkeisiin - ja tämähän ei siis ole pornopalsta. Vaikkakin - pakko on myöntää että maamme nykyisen johtajan peräpeili on melkoisen paljon houkuttelevampi kuin aiemman - ja veikkaan että puhun molempien sukupuolten suulla ;-)
Vettä tulee ylhäältä alas ja etelästä pohjoiseen (ja jälkimmäinenhän on siis näin lähellä jäämerta vähintään toivottava suunta) niin tuhdisti, että en taida lähteä pihalle juurikaan pyörimään, vaan viikkailen ryysyni ja asettelen romuni näppärillä sormillani niin, että aamulla ei ihan mahottomasti ihmisen laiskuus harmita..
Lukekaa näitä ihmiset, lukekaa ja kertokaa kavereille että joku urpo tappaa aikaa kertoilemalla mitä mieleen juolahtaa. Ja jos et itse jaksa näitä höpinöitä lueskella - joku kaveri voi olla niinkin pimeä että asia kiinnostaa :-) Ja nyt rättisulkeisten kautta keskittymään JALKAPALLOON!!!