lauantai 30. lokakuuta 2010

Doping on ikimustikkamehu

Tuore tutkimus kertoo, että Saksan maailmanmestaruuden vuonna 1954 voittanut potkupallojoukkue käytti metamfetamiinia. Ilmeisesti aine oli jo tuolloin kielletty urheilussa. Ja varmasti muutenkin(laiton).
Kysymys kuuluu: miten kyseinen nyt jo selvisi? Ruumiinavauksessa?

Metamfetamiini ei mitä ilmeisemmin ollut kuitenkaan kovin kummoinen piriste, koska saksalaiset sotilaat käyttivät sitä toisessa maailmansodassa ja jäivät pahasti muun maailman jalkoihin. Toki on vaikea uskoa, että sakut olisivat koskaan pärjänneet muuta maailmaa vastaan jalkapallossakaan, vaikka heillä olisikin ollut apunaan muutama italialainen kukonpoika.

Onneksi dopingin käyttö on nykyään usein urheilullinen itsemurha. Paitsi Marjo Matikainen-jne:lle. Naisten hiihtomaajoukkueen "kyykäärmeeksikin" kutsuttu kansamme edustaja ei jäänyt nalkkiin vieläkään, vaikka kaikki tietänevätkin kyseisen rouvashenkilön impanneen itseensä muutakin kuin pillimehua. Marjo on naispoliitikkojen ikekanerva. Läheltä liippaa vuosi toisensa jälkeen, mutta kuoliniskua ei tule.

Itsemurha on myöskin syntyä Etelä-Afrikkaan. E-A:lla on maailmanennätys HIV-positiivisten määrässä: 15-17 vuotiaista 17% on positiivisia ja köyhillä alueilla luku on jopa 30-40%. Koko väestöstä arviolta joka viides on HIV-positiivinen.
Olen viettänyt Etelä-Afrikassa viikon. Onneksi pidin housut jalassa.

Lehtitietojen mukaan kuitenkin ainoastaan joka viides etelä-afrikkalainen on käynyt testeissä. Onko siis mahdollista, että jos 20% maan kansalaisista on käynyt testeissä ja 20%:lla on todettu hiv...kaikki etelä-afrikkalaiset kantaisivat virusta? Toivon, että jälkimmäinen luku on arvio edellisen faktoista. Joka tapauksessa olen perin iloinen, että housuni...

Jos haluaa tehdä itsemurhan Kiinassa kannattaa ryhtyä kaivosmieheksi (-henkilöksi)? Pitäisikö naisten ottaa tasa-arvon nimissä hakku käteen?. Viime vuoden 2600 (ilmoitettu) kaivoksiin kuolleen kiinalaisen jatkoksi on tänä vuonna saatu niin paljon menehtyneitä hakkuhenkilöitä (uskoakseni Kiinassa käytetään edelleenkin hakkuja, onhan kaikille keksittävä töitä), että Pekingissä juhlitaan vuodenvaihteessa Kiinan- ja maailmanennätystä. Onnea Kiina, jo etukäteen!
Kiinaa ei kiinnosta megaluokan pelastusjulkisuus. Kiina harmittelee hetken ja kaivaa romahtaneen kaivoksen viereen uuden luolan ja on iloinen, että työpaikkoja on keksittävä entistä vähemmän.

Vladimir Putin on mahdollisesti seisonut lähipäivinä kiinalaisen kaivoksen suuaukolla. hänet on bongattu lehdistötilaisuudessa silmä mustana ja turvonneena. Mutta koska Venäjän diktaattori ei voi saada kuokkaansa edes judo-ottelussa, hallinnon papukaijat ovat kertoneet, että kyse on väsymyksestä ja huonosta valaistuksesta.
Mielestäni (kuvista päätellen) Vladimir on saanut pahasti päihinsä ja näytti pakkeleista huolimatta Amin Asikaiselta tämän viime aikojen otteluiden jälkeen.
Mutta voiko Venäjältä muuta odottaakaan, koska se opetti taannoin Kiinalle kaiken osaamansa?!

Ihmettelen Neuvostoliittoa, Kiinaa, Saksaa ja marjomatikaista. Etelä-Afrikkaa en kuitenkaan ihmettele tietäen kyseisen yhteiskunnan rajoitteet tiedonjakamisessa. Päivi Räsästäkään en ihmettele, vaikka on tyhmäillyt taas. "Räsäsmi" on tätä päivää ja osa maamme nykyista identiteettiä.

Kommunismi ei kuitenkaan ole mitään päivää ja ihmettelen sitä vielä räsäsmiäkin enemmän.