perjantai 2. heinäkuuta 2010

Soudut on soudettu

Eli jokavuotinen yksi lupa. Kerran nykäisi, mutta pirustako sen tietää mikä siellä vatkasi sen sekunnin. Mutta onneksi nähtiin yläpuolelta kun ylätenon iso A koukutti kalan. Teeveen kuvausryhmäkin oli tulitikunheittomatkan päässä kaitafilmikameroineen. Aasta tuli siis julkkis. Helppoa kun osaa - ja osuu.. Kävin melomisen ohella katsastamassa myös kaverin kelomökkikompleksin. Jos joku tarvitsee omiin leikkeihinsä vuokralle mahottoman komean miljöön, niin laittaa vaan tänne infoa - minä pukkaan etiäpäin. Ei ole kyseinen siitä halvimmasta päästä, mutta hitto, että on komia ja toimiva pytinki!
Mulla on mennyt ilta pakatessa. Aamusta kohti Kuolan niemimaata ja Kola-jokea. Jos ei siellä narskuta, niin voinen keksiä jokun kuivemman harrastuksen..
Jos saan kohta unen päästä kiinni, niin sitten menen nukkumaan...muuten kattelen kaikilta kanavilta jokapojan perinneohjelmaa - chattia (hesusmaria - kattooko joku niitä oikeasti?) ja kuvittelen itteäni neuvostoliiton kuulun lohijoen monniponneilla. Monninkoukuttaja hiljenee - mutta vain viikoksi. Helteitä etelään ja kaloja Tenolle! Sau.

torstai 1. heinäkuuta 2010

Mitä hel...

Ykköseltä a-studion muumio (osaan jo ulkoa maamme uraaniesiintymät) , kakkoselta piirrettyjä, kolmoselta Astro-TV (HÄH!!?), neloselta amerikkalaisia kehumassa kilpaa retropölynimureita (sellaisia joilla Wilma imppasi dinonlantaa Kivisissä ja Sorasissa)......FST:ltä ruattinkielliset tekstiteeveeuutiset, SUBilta perusylivuotinen Ostos-TV. Teemalla kerrotaan tulevasta ohjelmistosta. Mutta - JIM:illä on IHAN OIKEAA OHJELMAA!!!
Miksi kesällä ei tarvitse näyttää juuri mitään kunnollista tai edes kohtuullista? Lomallahan ihmisillä on eniten aikaa katsoa teeveetä. Päivälläkin. Ja varsinkin silloin.
Haluaisin täten ilmoittaa televisiopäättäjille että en mielelläni maksaisi kyseisenlaisesta moskasta. Tulenkin siis vastaisuudessa maksamaan ainoastaan 90% vuosimaksusta, koska meistä ainoastaan 90prosenttisesti huolehditaankin.

Ja se alvin pudotus ravintolaruokamaailmaan ei mitä ilmeisimmin ole mennyt ihan niinkuin suunniteltiin.. Miten on mahdollista että kansalaisille suunniteltu veroale ei suuntaudu meille? Eikö kysymyksessä olekin rikollinen toiminta? Ei siitä enempää - meinaa mennä poliittiseksi sanailuksi. Enkä siis ole hakeutumassa mihinkään vaaleihin ehdokkaaksi. Ei kiinnosta kertoa että "puolueemme mielipide..." jne, vaikka olisin täysin eri mieltä. Ja olen usein eri mieltä ;-)

Mutta sen sanon että päätökseni olla lenkkeilemättä on osoittautunut hyväksi. Vaikka keskivartaloni huutaakin eriävää mielipidettä kyseiseen päätökseen, niin väitän, että Anneli Auer on oikeassa: EI KANNATA LENKKEILLÄ, KOSKA SOLUTTAUTUJA ISKEE LENKKIPOLULLA!!! Mutta ei iske kotisohvalla teeveetä katsellessa, siksi katson sitä paljon. Paitsi nyt kun ei ole mitä katsella..
Lähden siis kalaan. Muutaman tunnin setti Utsjoessa perholla ja sitten yläTenolle soutamaan kesän ainoa lupa. Tekee varmaan hyvää soutaa Kuolan vispausreissun alla -ainakin päälle. Ja se on tärkeä kapistus kalahommissakin.
Ja loppuun lyhyt kalakommentointi: en ole saanut lisää kaloja. Mutta kuuleman mukaan ne jotka ovat ottaneet harrastuksen viimepäivinä tosissaan, ovat myöskin kalaa saaneet. Ja isoja. Mutta missä luuraavat pikkumonnit? Tulkaa tänne tulkaa - teitä kaivataan!!!

tiistai 29. kesäkuuta 2010

Jussit on muhittu...

...ja ryhtiliike on tehtävä. Tämä ei siis liity rallatteluputken katkaisuun millään lailla, vaan kalastusaktiviteetin lisäämiseen naksulla-parilla. Laiska paska olen ollut, yhteensä alle 10 tuntia joella, josta totista kalastusta varmaankin nelisen tuntia. Kalliita tunteja, kun menin tiistaina ottamaan piljetit viidelle päivälle..
Kalastuksen nautinnollisuus ei siis ole kadonnut minnekään - lähinnä on kyse siitä että "liika laiskittuttaa" ja varsinkin jos liikakin tulee liian nopeasti, niin kalamiehestäkin tulee näemmä veltto ja vetämätön. Eli - liian suuri kala, liian nopeasti - ja tämmöinen musta tuli..
Mutta nyt tuli muutos - iltapäiväksi kämppäkaveria opastamaan Utsjokeen ja seiskasta lupa Tenoon. Ei tuule - kiva heittää. Parin tunnin pit-stoppi on toki pidettävä teeveen ääressä kun Espanja murskaa Portugalin ja varsinkin pikku pirun kukonpojan, Ronaldon, jota ei varsinaista peliaikaa enempää pysty oksentamatta katselemaan. Toivottavasti peli siis ratkeaa ennen jatkoaikaa - inhoan oksentamista.
Monniponniin on turha lähteä karvoja ja höyheniä lilluttelemaan, sillä vedenpinta lähti liikkeelle kohti taivasta samalla tahdilla kuin sitä kaatosateili pari päivää. Toimii vain matalalla vedellä. Uudet paikat pitää siis etsiä ja palata rikospaikalle vasta kun vesi uudelleen tippuu - ja paljon.

Meillä oli muuten tänään 2xpuuceen puhdistussessio. Yökkäilin yhtä paljon kuin Portugalin pelatessa. Syntyyköhän kyseinen reaktio silmien vai nenän aistien tarkkaavaisuuden seurauksena? Vai onko kyse vaan siitä että lapiomies (paskan lapioiminen ei kuulemma kuulu naisten hommiin - pitäisikö kaivaa vanha klassikko, tasa-arvokeskustelu, naftaliinista?) nyt vaan sattuu tietämään että ulosteethan ne siinä hyllyy ja oksentaa vanhasta muistista..? Ken tietää ihmisen kehosta tuon verran, kertokoon..
Kalakin on kuulemma alkanut liikahtaa kohti Karigasniemeä. Osa menee tietysti ohikin. Puhuvat yli 18kg monnista rantautettuna vispaajan toimesta ja useista muistakin isoista möykyistä siimojen jatkeena - siis veneväellä. Se hyvä. Mutta tinttien massakuoriutuminen meinaa vaan antaa odotuttaa itseään. Tulee jos on tullakseen. Ja yleensä tulee kun malttaa. Eipä silti, ennemmin sitä isoa kalaa pitelee kuin pientä. Ja jos joku muuta väittää, se on vahva valhettelija - tai ainakin eri mieltä kanssani ;-)