tiistai 29. kesäkuuta 2010

Jussit on muhittu...

...ja ryhtiliike on tehtävä. Tämä ei siis liity rallatteluputken katkaisuun millään lailla, vaan kalastusaktiviteetin lisäämiseen naksulla-parilla. Laiska paska olen ollut, yhteensä alle 10 tuntia joella, josta totista kalastusta varmaankin nelisen tuntia. Kalliita tunteja, kun menin tiistaina ottamaan piljetit viidelle päivälle..
Kalastuksen nautinnollisuus ei siis ole kadonnut minnekään - lähinnä on kyse siitä että "liika laiskittuttaa" ja varsinkin jos liikakin tulee liian nopeasti, niin kalamiehestäkin tulee näemmä veltto ja vetämätön. Eli - liian suuri kala, liian nopeasti - ja tämmöinen musta tuli..
Mutta nyt tuli muutos - iltapäiväksi kämppäkaveria opastamaan Utsjokeen ja seiskasta lupa Tenoon. Ei tuule - kiva heittää. Parin tunnin pit-stoppi on toki pidettävä teeveen ääressä kun Espanja murskaa Portugalin ja varsinkin pikku pirun kukonpojan, Ronaldon, jota ei varsinaista peliaikaa enempää pysty oksentamatta katselemaan. Toivottavasti peli siis ratkeaa ennen jatkoaikaa - inhoan oksentamista.
Monniponniin on turha lähteä karvoja ja höyheniä lilluttelemaan, sillä vedenpinta lähti liikkeelle kohti taivasta samalla tahdilla kuin sitä kaatosateili pari päivää. Toimii vain matalalla vedellä. Uudet paikat pitää siis etsiä ja palata rikospaikalle vasta kun vesi uudelleen tippuu - ja paljon.

Meillä oli muuten tänään 2xpuuceen puhdistussessio. Yökkäilin yhtä paljon kuin Portugalin pelatessa. Syntyyköhän kyseinen reaktio silmien vai nenän aistien tarkkaavaisuuden seurauksena? Vai onko kyse vaan siitä että lapiomies (paskan lapioiminen ei kuulemma kuulu naisten hommiin - pitäisikö kaivaa vanha klassikko, tasa-arvokeskustelu, naftaliinista?) nyt vaan sattuu tietämään että ulosteethan ne siinä hyllyy ja oksentaa vanhasta muistista..? Ken tietää ihmisen kehosta tuon verran, kertokoon..
Kalakin on kuulemma alkanut liikahtaa kohti Karigasniemeä. Osa menee tietysti ohikin. Puhuvat yli 18kg monnista rantautettuna vispaajan toimesta ja useista muistakin isoista möykyistä siimojen jatkeena - siis veneväellä. Se hyvä. Mutta tinttien massakuoriutuminen meinaa vaan antaa odotuttaa itseään. Tulee jos on tullakseen. Ja yleensä tulee kun malttaa. Eipä silti, ennemmin sitä isoa kalaa pitelee kuin pientä. Ja jos joku muuta väittää, se on vahva valhettelija - tai ainakin eri mieltä kanssani ;-)

2 kommenttia:

  1. Yhtään paskaa en ole siihen settiin tuottanut !
    :D

    VastaaPoista
  2. Mutta nyt voit K käydä avautumassa meitin istuntoalueelle ihan milloin vain. Kaivettiin niin syvät montut että riittää puolelle kylälle ;-)

    VastaaPoista