tiistai 31. toukokuuta 2011

Fillarointi on äijien Zumbailua

Olen alkanut fillaroimaan.
Ensin hinkkaamiseen hurahti veljeni, sitten muutama kaveri ja jatkoksi monta kaveria ja nyt sitten hitaampana syttyjänä minäkin.

Ostin kunnon vehkeet, kun olen huomannut että mitään ei kannata alkaa harrastaa vanhoilla retropaskoilla.
Näillä rojuilla homma toimii ja on ihan hiton mukavaa. Itsekseen vatkaaminen tosin vaatii kunnon poppikoneet ja asianmukaiset napit korviin. Ja ipodille kunnon kokoelmat.

Pyöräily on keski-ikäisen miehen kuntoilutaivas.
Ei vihlo revennyt kierukka, eikä kolota leikattu selkä eikä -olkapää. Ja ihra palaa.
Tuleekohan mulle taas reidet ja pakarat? Tule, pakara, tule!

Pyöräily voi olla myös vaarallista.
Naamaani, joka ei käsittääkseni ole keskiarvonaamaa laajempi, jysähteli 30km matkalla kymmeniä ötököitä. Osa sattui, osa ei. Pahiten pelästytti koppakuoriainen (luullakseni), joka jysähti keskelle pyöräilykiikareita. Melkoinen pamahdus.

Entä jos avonaiseen suuhuni osuu ampiainen? Iskeekö kieleen tai kitalakeen? Onko kiire ensiapuun? Tuleeko kuolema nopeasti vai jäänkö ojanpenkalle kitumaan?
Tällaisia kysymyksiä pyöri mielessäni samalla kun päätin vaistomaisesti jatkaa matkaa suu suljettuna.

Suu kiinni ei voi laulaa - se on siis ohikulkijaystävällinen tapa kulkea. Suu kiinni ajavan on syytä avata nenänsä Otrivinilla, muuten pyöräily muuttuu mahdottomaksi.

Eläke Fennian sijoitusjohtaja Eeva Grannfeltin suu oli aamuteeveessä auki, mutta sanoja tuli niin hitaasti, että kuunteleminen oli ahdistava kokemus. Eeva G puhui hyvin hitaan harkitsevasti sana kerrallaan.

Eeva Geen kuunteleminen oli kamala kokemus.
Lähes yhtä masentavaa on kuulla viimeaikojen Maria Guzeninaa, josta on tullut imelä, itsekeskeinen poliitikkotantta joka ei malta ikinä kuunnella haastattelijoita eikä varsinkaan kanssapoliitikojaan. Mutta Maria G - kuuntele itseäsi hetki jos et malta muita kuunnella ja opi itsestäsi.

Jos et halua kuullostaa kamalalta, vältä olemasta sukunimeltäsi Geemäinen.

Eeva Gee puhui kuitenkin asiaa, vaikka ei haastattelun rajallisen keston vuoksi päässytkään toiseen asiaansa.

Anssi Salmela ei puhunut asiaa, mutta lauseenmuodostus oli yhtä hidasta kuin Eevallakin. Anssi tosin yritti ravistella suomen kansaa ruotsinkielellä. Siitä kredittiä.
Toivottavasti Anssi näkee haastattelunsa ja ymmärtää kuinka typerää on olla kiekkosankarimaailmanmestari ja örveltää kansalle suorassa lähetyksessä tunnistamattomalla kielellä balanssittomassa tilassa.

Toivon, että myös "haastattelun" tehneet toimittajat - ja kaikki muutkin maamme toimittajat- ovat nähneet kyseisen plus muutaman sataa muuta ihmisarvoa alentavaa haastattelua - ja pitävät keskuudessaan kriisipalaverin aiheesta "Mitä vittua me oikein vernhimossamme teimme?!!".
Onko toimittajia arvosteltu kyseisestä? Ei. Mutta toimittajiahan ei saa-, eikä voikaan arvostella. Toimittaja on pyhä lehmä, johon kajoaminen on itsemurhaa millä tahansa alalla.

Kiekkoveijareiden täysin mauttoman jurritoilailun pääsyylliset ovat lopulta kyseisen joukkueen johtajat valmentajista joukkueenjohtoon, jne.
Nuorilta (urheilijoiltakin) lähtee helposti kajakki pakaroiden alta jos päällikkötaso ei aseta hurmoksessa sekoileville pelaajille rajoja.

Ja mitä tekivät joukkueen johtohenkilöt? Vetivät pahimmat perseet ja päätyivät YouTuben eniten ladattujen listalle sukelluksineen ja joutuivat naurunalaisiksi nilkkatulehduksineen. PRICELESS!!!

Jääkiekkoilijoitakaan ei saa kansan seassa arvostella. Hoki on herkkä aihe ja jakaa kansan 70-30.
Hämmästelin erinäisissä yhteyksissä kultapoikien kotiinpaluuta ja siihen liittyviä kummallisuuksia ja olin "äijien" mielestä "ämmä" ja "vitun inisijä".

Nyt kun tapahtuman aiheuttama suurin kiima ja kiihko on hieman asettunut voinen mainita, että en vieläkään hyväksy millään tasolla kyseistä tyylitöntä käyttäytymistä, varsinkaan niin suunnattoman lapsiyleisön (varsinkin lähietäisyydellä TV:ssä) edessä ja olen mielelläni ämmä jos mielipiteeni minusta sellaisen tekee :)

Komedian suurimmat nuijat eivät siis kuitenkaan olleet itsensä nolanneet pelaajat vaan heistä "huolta pitäneet" johtohenkilöt ja ympäristön verenhimoiset saalistajat.