tiistai 11. syyskuuta 2012

Kilvanajoa kylänraitilla

Nyt sen näin, autokilpailun keskisuomalaisella autobaanalla.

Kilvan aloitti saksasta tuotu 2003-mallin farkkuvolvo imeytyen lisävalot loistaen takapuskuriini. Melko lujaa lienee tullut kun en huomannut lähestymistään. Yhtäkkiä vaan oli siinä.

Tätä myyntiedustajaa ei voi haukkua paskurissa roikkumisesta. Sinkosi jo ohitseni kun aloin vasta tajuta tuijottavani jonkun silmänvalkuaisia taustapeilistä.
Laatikkomobiili keinui kaikkine kulmineen hallitsemattoman näköisesti kello kymmenestä kahteen. Normaali kansanauto ei olisi kyennyt moiseen. Jääkaappivolvolle kyseinen oli rutiinia.

Tämä ruotsalainen oli synnynnäinen rattimies. Autoilija joka ei koskaan saanut kunnon mahdollisuutta jokkis-urallaan. Ja hyvät oli otteet, sen myönnän.

Selvännäkijä tämä maanteiden timo mäkinen ei kuitenkaan ollut, sillä ollessaan tällainen ei olisi ikinä parkkeerannut autoaan 120km/h vauhdissa metrin päähän punaisen kauppatorihenkisen sporttimallin nissanin (jossa tummennetut lasit) perään jossa tilaisuuttaan odotteli ihan oikea hartolalainen teini lippis vinossa.
Kisahan siitä tuli.

Teuvalainen rättikauppias pumppasi finninaaman imussa aggressiivisesti odottaen keltaisen viivan loppumista niinkuin kalamies odottaa räikän kirkasta sirinää.
Ja sitten mentiin.

Ensin iski edustaja lähes tuplavauhdilla sallittuun...mutta ei ehtinyt kunnolla edes omalle kaistalleen, kun hartolanseudun pissisten suuri sankari oli jo hakenut oman paikkansa kisan kärjessä.
Mutta volvomies ei tuollaista hävyttömyyttä sietänyt ja paikkasi hetkeellisen herpaantumisensa välittömästi.
Näin jatkui muutaman kerran kunnes punainen paholainen kaarsi piikipaikalta kohti Kirveskosken kuuluisaa kolmen talon kylää. Iskän ja äiskän sikatilalle.

Rättikauppias päätti pitää oman pit-stoppinsa välittömästi tämän jälkeen Neste Jari-Pekalla. Jaripekka on hyvä taukopaikka, paitsi niille jotka haluaisivat ostaa tupakkaa tai kaljaa.

Rankkaa puuhaa tämä kilvanajo. Ja mukaansatempaavaa.
Huomasin yhtäkkiä ajaneeni itse 140km/h teiden ritareiden spektaakkelia seuratessani.