perjantai 9. maaliskuuta 2012

ANGRY BIRDS

Toimittajat ovat maailmalla perin vihaisia. Väittävät, että Wikileaks on tutkinut heidän yksityisasioitaan.
Ymmärrän toimittajia. Onhan toki ahdistavaa jos paparazzit ja raapustelijat kyttäävät 24/7.

"Kamalaa", sanoi toimittaja, kun omat koirat purivat".
Keksin kyseisen lauseen hetki sitten. Tästä minut tullaan muistamaan. Nöyrä toiveeni on, että nimeni kirjoitetaan historiankirjoissa oikein.

Toivottavasti amerikkalaiset eivät kirjoita historiankirjoja, sillä siellä opiskellessani nimeni lausuttiin ja varsinkin kirjoitettiin pääasiassa "Zjoohnny Calioouneen".

Amerikkalaiselle oli täysi mahdottomuus oppia sanomaan kolmen vuoden aikana Joni, kunnes keksin kirjoittaa nimeni kreikkalaisen muusikon (Yannis) mukaan yyllä. Yoni meni jenkinkin jakeluun ja tajusin luennoilla ilman luennoitsijan koliikkimaista kiljumistakin, että tarkoitti minua. Siitä sitten paniikinomaisesti hereille huutamaan takaisin "häh ja whaaaaat!"

Mutta vihaksi panee täälläkin: Saksassa ehdotetaan ylimääräistä veroa yli 25v lapsettomille henkilöille! WTF!!? Saksa on paska maa, kuten eräs keppimies taannoin toimittajalle lausahti.

Jos tämä menee läpi ja kyseinen aivomyrsky leviää härmäänkin, tulee minusta nykyistäkin köyhempi.
Koska en ole niin köyhyyden perään -en tosin rikkaudenkaan- tulen kyseisenlaisessa tilanteessa hakeutumaan lapsentekotalkoisiin. Kuka sellaisen minulle tekee ja millä ehdoilla?
Romahtaako verotus, jos pystyn venymään kaksosiin?

Lapsenteko on jokatapauksessa kinkkistä puuhaa: Saksassa ei hyväksytä lapsettomia, kun taas Kiinassa tulee penalttia jos erehdyt siittämään enemmän kuin yhden.

Ollaan varovaisia siellä! ;)

2 kommenttia:

 1. Eihän toi verouudistus mikään uusi juttu olisi vaan enemmänkin paluuta vanhaan;

  Vanhanpojan ja -piian veroa perittiin hieman eri muodoissaan 1930-luvun puolivälistä lähtien aina vuoteen 1975 saakka. Se tarkoitti kovennettua verorasitusta 24 vuotta täyttäneille naimattomille, lapsettomille kansalaisille. Kovin veroluokka oli naimattomille, toiseksi kovin lapsettomille pariskunnille ja lievin tietysti naimisissa oleville lapsiperheille.
  Naimattomia kannustettiin näin naimisiin ja hankkimaan lapsia. Samalla myös ajateltiin, että tällaisilla henkilöillä oli varaakin maksaa enemmän veroja. "Verorangaistus" naimattomuudesta oli varsin merkittävä, 3-6 prosenttiyksikköä tuloluokista riippuen. Hyvätuloiset maksoivat sitäkin tietysti enemmän.
  http://www.turunsanomat.fi/ex...

  VastaaPoista
 2. Katohan kehveliä..! Kiitos Johanna :)
  Näyttää siis siltä, että saksalaiset ovat omineet meidän mallin? Siis...olihan kertomasi Suomesta?
  Olenkin aina miettinyt että miksi ihmeessä vanhempani valmistivat minut.. Verohelpotuksien takia? ;)

  VastaaPoista