tiistai 10. elokuuta 2010

2 päivää AD SYLVI

Nyt on melkein kaikki nähty, kun taivaskin kaatui niskaan - juuri niinkuin Obelix unissaan epäili. Mutta meidän taivas tippui ensin niskaan ja jatkoi sitten vaakana kohti pohjoista. Olen kokenut mukavampiakin hetkiä kuin sunnuntaina soutuveneessä 4heppasella merkkurilla - keskellä vesijärven selkää, kun etelästä alkoi vyöryä tällainen näky: http://www.hs.fi/videot/1135259206031
Jos paskahalvaus on tila, eikä sanonta - tiedän miltä se tuntuu.
Kiitos muutamien huolestuneiden viestien, ehdimme melkolailla sekunnilleen rantaan ja autoon ennenkuin ilmatsunami iski.. Auto ei meinannut pysyä tiellä ja ilma oli täynnä kaikenmaailman krääsää. Siis kaikkea mitä maaseudulla vaan sattui olemaan ulkotiloissa ja köyttämättömänä.
Puita ei ollut köytetty. Metsä jonka läpi ajoimme niin paljon kuin meganesta irtosi, oli kadonnut selkämme takana. Yhtään puuta ei ollut kaatunut ennen pikataivaltamme, mutta ilmahöylä oli vetänyt selustastamme 100m siivun siististi koko metsän läpi. Melko pahannäköistä jälkeä! Päijät-Hämeessä kaatui kuuleman mukaan tommoiset vaatimattomat 100.000 kuutiota puuta, eli saman verran ykkösiä ja nollia kappaleissa, kun yhdestä rungosta tulee keskimäärin kuution verran tavaraa. Näistä 20.000 kaatui Asikkalassa. Ja näistä taas meidän reitiltä...ihan hitosti.
Ja semmoinen oli onni ajoituksen kanssa, että toiste ei taida kohdalle osua. Tai kolmatta kertaa, kun ensin selvittiin sekunnilleen järveltä ja -ainakin minuutilleen puiden alta..

Törmäsin tänään kanavasurffaillessani Pieneen Taloon Preerialla. Muistan siitä sarjasta ainakin yhden vastaavanlaisen myrskyn. Ja sen olen nähnyt ainakin 20-30 kertaa. Jos Yle yrittää päästä yhden sarjan uusinnoilla Guinnesin ennätysten kirjaan, vedän kaikki pahat sanani takaisin...mutta muuten hämmästelen kyseistä ihmisten aliarviointia lähes yhtä paljon kuin katolisen kirkon pedofiilipellejen käsittämättömän hellää käsittelyä!
Ja jos PTP kehdataan näyttää vielä ensi kesänä, nauhan voisi kelata edes väärinpäin?! Toisaalta, kun jaksojen lopussa aina selvitetään alussa tapahtunut hässäkkä, niin näinhän katsojille jäisi melkein joka jaksosta paha mieli. Ja sitähän ei Yle:kään halua kontolleen..

Pedofiliasta osui silmiini viikonloppuna toinenkin lehtijuttu: ISÄ on käyttänyt pikkutyttöään seksuaalisesti hyväksi 4-vuotiaasta asti (!!!) VIIDEN vuoden ajan ja saa tästä epäinhimillisyydestä punaisen kortin ainoastaan kolmeksi vuodeksi (mistä istuu ENSIKERTALAISENA ainoastaan 1,5 vuotta?!) ja joutuu maksamaan tytölle parkkisakkomaisen 12tuhatta €uroa. Anteeksi, kaikki pedofiilit, jos loukkaan teitä, mutta jum-mal-lauthaa - teidät pitäisi siirtää yhteiskunnastamme vähintään kuutakiertävälle radalle. TAI - pystyykö korkein oikeus langettamaan "Haudataan lähitulevaisuudessa maailman ydinjätteiden seuraksi ydinjätettä halajavan maamme peruskallioon!" - tuomion? Sanamuoto ei ole minulle yhtä tärkeä kuin sen peruskalliomontun syvyys.

Ydinjätteen Suomeen imuroimisvimma onkin jo sitten ihan oma tarinansa.. Vaihdetaanko se moska johonkin? Antaako Suomi muutaman mimeltä mainitsemattoman korruptoituneen poliitikon vaihdossa? Vai lupaako berlusconi lopettaa vittuilun? Älkää vaihtako siihen! Valehtelee ihan saletisti. Toisaalta, mehän pumpataan Itämereen jo niin paljon erilaisia myrkkyjä, että onhan se oikeus ja kohtuus että otetaan jonkun verran mönjää takaisinpäinkin. Kumpihan saastuttaa merta enemmän - neuvostoliittolainen vai suomalainen? Ken tietää - vastaa..

Moni on hämmästellyt että miten on mahdollista, että en juurikaan välitä saunomisesta. Teille vastaan, että - ainakin elän. Monet vuodet olen ihmetellyt että miten on mahdollista että löylynheittokarkeloissa ei tapahdu mitään vakavampaa. Nyt joudun keksimään uuden ihmettelyn kohteen.
Voisin ihmetellä vaikka sitä että miksi teatterissa tarvitsee ylinäytellä niin paljon että olen antaa ylen aina kun joku pirulainen (harvoin) pystyy houkuttelemaan mukaansa seuraamaan lavalla tapahtuvaa huutamista, -ilveilyä, -jalkojen tömistelyä, ja niskojen nakkelemista. Minulta tulee facebuukissa teatterille vahva "Ei tykkää".
Näytelläänkö muualla maailmassa (näyttämöllä) samalla tavalla? Leffoissa meillä meinaa olla vielä ansaikosen aikaista epäluonnollisuutta, kun lähes kaikkialta muualta tulevissa pätkissä ihmiset (näyttelevät Turkan mielestä varmaan ihan päin persettä) uskaltavat keskustella ja -kävellä kuten normaalit ihmiset tekevät - vaikka esittäisivätkin friikkiä. Paitsi Tom Cruise, Nick Nolte ja tietenkin Arnold. Näillä virtaa suonissaan suomalainen teatteriveri. Tai sitten ovat vaan perin huonoja näyttelijöitä.

Minä olen huono kirjoittamaan lyhyesti. Puhunkin usein yhtä pitkään kuin Forest Gump jaksoi (viitsi) juosta. Mutta nyt ymmärrän lopettaa. Toivottavasti maailmalla tapahtuu taas eriskummallisia asioita..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti